Honing is het oudste en natuurlijkste zoetproduct dat de wereld rijk is. Men schat dat honing al gekend is sinds 150 miljoen jaar geleden, zij het niet zo expliciet als de laatste decennia. In de middeleeuwen bestonden er zelfs honing gildes
Enkele bereidingen met honing
Enkele bereidingen met honing
- Honing is erg lekker bij een slaatje met geitenkaas, mozarella,….
- Bij ontbijtgranen,
- Bij een exotische fruitsalade,
- Bij pannenkoeken,
- Bij varkensgebraad,
- Peperkoek (honingkoek),
- In een marinadesaus van , honing, , sojasaus, ketchuplook, salie,
- Verloren brood,
- Visgerechten (meng citroen en honing)
- Honingvinaigrettes,…
- Honing is gezond
- Een natuurlijk zoetmiddel
- Is zacht voor de maag
- Geeft veel en vlug energie (door de snelle suikers)
- Wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam
- Bevordert de spijsvertering.